sustainable through design and invention

Wie zijn wij

DeVention is een vennootschap onder firma, gerunt door twee studenten, Bas van den Berg
( Elektrotechniek ) en Alexander Nijdam ( Technische Bedrijfskunde ).
Met DeVention hebben wij de missie om met innovatieve en duurzame oplossingen te komen om sluipverbruik tegen te gaan.

Sluipverbruik is de verspilling van energie waar men normaal geen verspilling ervaart, waar men dus vaak geen weet van heeft, denk hierbij aan bijvoorbeeld het standby lampje van uw tv.
Wij staan er voor om u van deze verspilling bewust te maken, om de maatschappij milieubewuster te maken en om bij te dragen aan een klimaatneutrale toekomst.


Geschiedenis

DeVention is ontstaan uit een zogenaamde student company, onder stichting Jong Ondernemen kregen wij als studenten van de Avans Hogeschool aan de Academie van Industrie en Informatica de kans om een schooljaar van het ondernemen te proeven buiten het reguliere onderwijsprogramma om. Met een multidisciplinair team van negen studenten ( waaronder technisch bedrijfskundigen, werktuigbouwkundigen en elektrotechnici ) zijn wij op zoek gegaan naar bronnen van energieverspilling, om hier een duurzame oplossing voor te vinden. Ondernemen was goed bevallen, er was een product ontwikkeld en hiermee zijn wij met zijn tweeën doorgestart.

Solar Bell

De oplossing voor de eerste bron van sluipverbruik die wij aangepakt hebben, de deurbel. De conventionele, onschuldige deurbel verbruikt altijd energie door de energieverspillende transformator die eraan gekoppeld is.  Meer..