sustainable through design and invention

Kijk voor meer informatie op: www.SolarBell.nl

Solar Bell

Een bron van sluipverbruik waar mensen geen idee bij hebben is de deurbel, want immers hoe vaak wordt deze nou gebruikt en die zou toch alleen maar energie verspillen als er op het knopje gedrukt wordt ?

Niets is minder waar, de normale deurbel haalt zijn energie via een transformator van het lichtnet. Deze transformator verspilt juist de energie. Dat komt omdat deze direct is aangesloten op het gewone elektriciteitsnetwerk waardoor er altijd stroom doorheen loopt. Waar stroom loopt is een weerstand, deze weerstand zorgt voor de verspilling, in dit geval zo'n 35 kWh per jaar, met het geschatte 6 miljoen huishoudens dat van het verspillende systeem gebruikt maakt een energieverspilling bijna zo groot als het energieverbruik van Den Bosch.

De Solar Bell is de door DeVention ontwikkelde oplossing hiertegen, de krachtbron met verspillende transformator wordt vervangen door een duurzamere bron, die van de zon. Door een zonnecel te gebruiken en een accu om energie op te slaan.
Dit bespaart dan al snel een ruime € 7,- op jaarbasis wanneer deze geïnstalleerd is.

Prijs
De stukprijs voor de Solar Bell bedraagt € 30,- hiermee zal het product zich in zo'n 4 jaar terug verdienen. Dit is bij aanschaf van één stuk, voor meerdere stuks hebben wij op aanvraag staffelkortingen vastgesteld.

De Solar Bell is te bestellen op de Bestelpagina van SolarBell.nl

Product
Het product Solar Bell gaat verder dan alleen de energiebesparing. De visie van het product gaat verder dan dat, namelijk over de bewustwording van de energieverspilling. Door het opvallende design en unieke uitstraling wekt het een dialoog op bij mensen, waarbij de bezitter van de
Solar Bell de geïnteresseerde kan informeren over het sluipverbruik van deurbel maar ook over sluipverbruik in het algemeen, met als doel dat de Solar Bell de deur opent richting een klimaatneutrale wereld.